36 مدل پنل ال ای دی (ارزان قیمت) + راهنمای خرید + قیمت روز
روشنایی نقش مهمی در زیبایی منزل دارد. در زمانهای گذشته تا به امروز انسانها روشهای مختلفی را برای روشن کردن فضای داخلی خود به کار گرفتهاند، برای مثال انسانهای اولیه برای روشن کردن منزل خود آتش روشن می کردند، نسل بعدی وارد مرحله چراغ پیسوز شدند، این چراغها با چربی حیوان کار میکرد و شبیه به شمع امروزی بود. کمکم با اختراع مواد سوختی مانند نفت چراغهای گرد سوز جای مدلهای قبلی را گرفت و با اختراع الکتریسته لامپ ها روی کار آمدند. لامپ انواع مختلفی دارد که در این مطلب به شما پنل ال ای دی را توضیح خواهیم داد.
با روی کار آمدن سقفهای کاذب و نمای کناف کمکم لامپهای آویز و مهتابی جای خود را به پنلهای ال ای دی دادند، در واقع می توان پنل ال ای دی را یکی از پرفروشترین مدلهای لامپ معرفی کرد. پنلها با توجه به نیاز مشتری در شکلهای داریرهای و مربعی تولید میشوند، نور هر کدام از پنلها با دیگری متفاوت است، با اینکه از نظر اندازه دو پنل با هم یکسان هستند ولی میتوانند قدرت نوردهی متفاوتی داشته باشند، علت آن اختلاف وات مصرفی نوع لامپ و درایور آن ها می باشد که در ادامه هر یک از این موارد به طور کامل توضیح داده می شود.
پنل ال ای دی چیست؟
در واقع پنل ال ای دی از دو قسمت اصلی تشکیل می شود، خود پنل که دارای یک کاسه است که درون آن یک یا چند دیود نورانی ال ای دی البته بیشتر به صورت اس ام دی قرار می گیرد. این پنل برای روشن شدن نیاز به ولتاژی پایینتر از برق شهری دارد، به همین دلیل در کنار آن یک درایور وجود دارد. درایور مانند یک آداپتر عمل میکند یعنی برق ۲۲۰ ولت شهری را به ولتاژ مورد نیاز برای روشن شدن ال ای دیها تبدیل میکند.
انواع پنل ال ای دی با توجه به نوع نصب:
- پنل ال ای دی توکار: این نوع پنل برای قسمتهایی استفاده میشود که از قبل به منظور قرار گرفتن پنل طراحی شدهاند، مانند سقفهای کاذب، کناف و… اما برای سقفهای معمولی این نوع پنل استفاده نمی شود زیرا توپر هستند.
- پنل ال ای دی روکار: این نوع پنل برای سقفهایی به کار می رود که از قبل امکان استفاده از پنل برای آن در نظر گرفته نشده است. مانند سقفهای آجری قدیمی، این سقفها به علت اینکه توپر هستند، نمی توان روی آنها پنل نصب کرد، اما به لطف پنلهای روکار این امکان برای استفاده از پنل برای این نوع سقفها به وجود آمد.
انواع پنل ال ای دی:
- پنل ال ای دی دایره: این پنلها به شکل دایره ساخته می شوند، در ابعاد ۴ سانتی متر، ۶ سانتی متر، ۸ سانتی متر، ۱۰سانتیمتر و … تولید میشوند. یعنی قطر دایرهای که پنل درون آن قرار میگیرد، میبایست به یکی از اندازههای بالا باشد. این پنلها خود دارای دو نوع قاب ساده و قاب دور شیشهای هستند.
- پنل ال ای دی مربع: این پنلها به شکل مربع ساخته می شوند، ابعاد این پنل ها ۴ سانتیمتر، ۸سانتی متر، ۱۰ سانتیمتر، ۱۵ سانتی متر و ۲۰ سانتیمتر به بالا هستند. اگر به دنبال پنلهای ال ای دی خیلی بزرگ هستید، بهترین گزینه نمونه مربع است. این نوع هم دارای مدل ساده و دور شیشهای است.
- پنل ال ای دی اضطراری: پنل اضطراری علاوه بر درایور شامل یک جا باتری است. از نگاه اول همان پنل های معمولی هستند که دارای دو نوع دایره و مربع میباشند، زمانی که برق شهری وجود دارد، این پنلها با برق شهری نور محیط را تامین می کنند و زمان قطع برق با باتری روشنایی شما را تامین می کنند. معمولا هنگام قطع برق متوجه جابهجایی نمی شوید.
- پنل ال ای دی ضد آب: برای قسمتهایی بیرون ساختمان مانند، شیرونیها و جاهایی که با اب باران در تماس هستند، مورد استفاده قرار می گیرند. روی لامپ و درایور این پنلها کلمه Ip نوشته می شود که به معنی ضریب حفاظت است. عدد دو رقمی جلوی آن قرار دارد که عدد اول مربوط به میزان حفاظت در برابر گرد و غبار و رقم دوم میزان حفاظت در برابر نفوذ آب است.
- پنل ال ای دی دو رنگ: برخی شرکت های تولید کننده پنل که بیشتر هم شرکتهای چینی هستند، برای جلب مشتری اقدام به تولید پنلهای چند رنگ می کنند، یعنی شما اگر لامپ را روشن کنید به رنگ مهتابی روشن شده و اگر بلافاصله آن را روشن و خاموش کنید رنگ آن از مهتابی به آفتابی تغییر میکند. خیلی از افراد برای اینکه با تنوع رنگ روشنایی منزل استفاده کنند، تن به خرید این پنلها میدهند. لازم به ذکر است این پنلها دارای گارانتی نمیباشند.
دلایل روشن نشدن پنل ال ای دی:
زمانی که پنل شما روشن نمی شود از دو حالت خارج نیست، یکی سوختن درایور و دیگری سوختن لامپ ال ای دی. در بیشتر موارد به علت نوسان ولتاژ برق شهری، اولین قطعهای که آسیب می بیند، درایور است. در موارد خیلی نادر نوسان برق باعث سوختن لامپ ال ای دی می شود. علت سوختن لامپ ال ای دی بیشتر تمام شدن طول عمر آن میباشد. پس همیشه قبل از هر چیز از سلامت درایور اطمینان حاصل کنید. برای این کار لامپ را با درایور یکی از لامپهای کناری تست کنید. اگر روشن شد دلیل سوختن درایور است و اگر روشن نشد یعنی ال ای دی شما سوخته است.
آیا میتوان درایور یک پنل را برای پنل دیگر استفاده کرد؟
روی هر پنل ال ای دی میزان وات و آمپری نوشته شده است. یعنی شما فقط مجاز به استفاده از درایورهایی هستید که مشخصات روی آن دقیقا برابر با مشخصات روی پنل باشد. اگر به این موضوع دقت نکنید، ممکن است پنل شما روشن شود، اما مدت زمان زیادی روشن نمی ماند و پنل شما خواهد سوخت.
نکات مهم هنگام خرید پنلال ای دی:
- اندازه پنل: به اندازه برش قسمتی که قرار است پنل را در آن نصب نمایید، توجه کنید. برای این کار با یک متر اندازه آن را بگیرید. اگر قسمتی که آن را اندازه می گیرید، ۸ سانتی متر باشد باید حتما پنل شما ۸ سانت باشد.
- رنگ ال ای دی: پنلها در دو رنگ آفتابی و مهتابی تولید می شوند به استثنای مدلهای دو رنگ، اگر برای اولین بار پنل را خریداری می کنید، حتما ترکیبی از رنگ آفتاب و مهتاب را انتخاب نمایید زیرا پزشکان یکی از دلایل ضعیف شدن چشم را عدم استفاده از نور زرد یا همان آفتابی می دانند. اگر پنل قبلی شما سوخته است و می خواهید آن را جایگزین کنید حتما رنگ نمونه قبلی خود را سفارش دهید.
- وات پنل: هر چه میزان وات مصرفی دستگاه بیشتر باشد، نور بیشتری دارد و به همان میزان مصرف برق شما هم افزایش پیدا میکند. پس اگر به دنبال خرید پنلهای کم مصرف هستید، بهتر است انتظار نور زیاد را نداشته باشید و اگر به دنبال نور بیشتر هستید، باید مقدار بیشتری برق مصرف کنید.
- میزان محافظت: هر پنل به یک مقدار مشخص می تواند، در برابر گرد و غبار و آب از خود مقاومت نشان دهد. این میزان مقاومت با کلمه IP روی پنل قید می شود. دو رقم مقابل IP نوشته می شود که عدد اول میزان حفاظت در مقابل گرد و خاک و رقم دوم میزان مقاومت در برابر آب را نشان می دهد. عدد ۸ بیشترین میزان حفاظت است، هرچه این عدد به طرف صفر میل کند، یعنی پنل میزان محافظت کمتری دارد.
- قیمت پنل: اگر یک جنس با کیفیت میخواهید که حداقل یک سال برای شما کار کند. بدون شک باید دور پنلهای ارزان قیمت را خط بکشید. پنلهای ارزان فاقد کیفیت لازم بوده و بعد از چند روز تا چند ماه کارایی خود را از دست می دهند. پس همیشه جنس ارزان هم نمی تواند خوب باشد.
- گارانتی: اگر همچنان تمایلی به خرید پنلهای گران قیمت ندارید، بهتر است از شرکتهایی خرید کنید، که حداقل محصول خود را گارانتی میکنند. این شرکتها معمولا چیزی حدود یک تا دو سال محصول خود را ضمانت کرده و در صورت خرابی آن را با نمونه نو تعویض می کنند. البته بیشتر شرکتهای معتبر که محصولات آنها هم ارزان نیست محصول خود را گارانتی می کنند.
- نحوه نمایش محصول ها
پنل ال ای دی سقفی توکار 60 وات مدل 60در60
مشخصات
- ابعاد60x60x2 سانتیمتر
- وزن1500 گرم
- ولتاژ220 ولت
- توان60 وات
- فرکانس50 هرتز
- قطر برش سقف60X60 میلیمتر
- سایر توضیحاتبهترین گزینه برای سقفهای کاذب و تایلهای 60 در 60
- طول عمر5000 ساعت
- میزان روشنایی6500 لومن
پنل ال ای دی 60 وات مدل 6060
مشخصات
- ابعاد59.5x59.5x1 سانتیمتر
- وزن1500 گرم
- ولتاژ180تا220 ولت
- توان60 وات
- فرکانس50و60 هرتز
- قطر برش سقف600x600 میلیمتر
- طول عمر30000 ساعت
- میزان روشنایی5500 لومن
پنل ال ای دی 25 وات شاهچراغ مدل صدرا
مشخصات
- ابعاد20x20x4 سانتیمتر
- ولتاژ220 ولت
- توان25 وات
- فرکانس50/60 هرتز
- طول عمر30000 ساعت
- میزان روشنایی2250 لومن
پنل ال ای دی 12 وات پارس شعاع توس مدل PT-SOLARIS12
مشخصات
- ابعاد16x16x6 سانتیمتر
- وزن100 گرم
- ولتاژ220 ولت
- توان12 وات
- فرکانس50-60 هرتز
- قطر برش سقف12 میلیمتر
- طول عمر15000 ساعت
- میزان روشنایی920 لومن
پنل ال ای دی 7 وات مدل بک لایت
مشخصات
- ابعاد10x7x7 سانتیمتر
- وزن60 گرم
- ولتاژ220 ولت
- توان7 وات
- فرکانس50 هرتز
- نوع پایهسیمی
- طول عمر50000 ساعت
- میزان روشنایی600 لومن
پنل ال ای دی 8 وات صبا لایت مدل بک لایت بسته 12 عددی
مشخصات
- ابعاد7x7x11 سانتیمتر
- وزن180 گرم
- ولتاژ220 ولت
- توان8 وات
- فرکانس80 هرتز
- قطر برش سقف80 میلیمتر
- طول عمر3000 ساعت
- میزان روشنایی200 لومن
پنل ال ای دی 25 وات زد اف ار مدل SQ-225
مشخصات
- ابعاد22.5x22.5x3.7 سانتیمتر
- وزن490 گرم
- ولتاژ220-240 ولت
- توان25 وات
- قطر برش سقف200 الی 222 میلیمتر
- سایر توضیحات-نصب آسان - نوع نصب : توکار -نوردهی بالا -فاقد مواد سمی -نوردهی یک پارچه
- میزان روشنایی2000 لومن