36 نمونه پمپ هوای آکواریوم خانگی (پرقدرت) + قیمت روز + راهنمای خرید
یکی از وسایل تزئینی منازل و نمایشگاهها آکواریوم می باشد، به دلیل طبیعی و زنده بودن گیاهان و ماهیهای درون آکواریوم زیبایی این وسیله چند برابر لوازم تزئینی دیگر است. نگهداری از آکواریوم هم مانند سایر وسایل نیاز به یک سری لوازم دارد. یکی از این لوازم پمپ هوای آکواریوم است که زندگی آبزیان به این وسیله بستگی دارد. اگر به آبزیان یک یا چند روز غذا ندهید ممکن است دوام بیاورند، اما اگر میزان اکسیژن آب کم شود آبزیان شما در عرض چند دقیقه تلف خواهند شد.
آبزیان به وسیله آبشش اکسیژن حل شده در آب را جذب کرده و از آن استفاده می کنند. طبیعی است بعد از زمان مشخصی که آبزیانی مانند ماهی این اکسیژن را استفاده می کنند، مقدار آن در آب کاهش پیدا کند. اگر آبزیان در آبهای آزاد باشند، حین حرکت آب از صخرهها مقداری از اکسیژن طبیعی وارد آب می شود، ولی اگر آبزیان در فضای بسته مانند آکواریوم نگهداری شوند، قطعا نیاز به یک پمپ هوای آکواریومی خواند داشت تا اکسیژن لازم را به دست آورند.
اگر شما هم قصد خرید پمپ هوای آکواریوم دارید، اما با توجه به تنوع زیاد مدلها و قیمتها با خرید این وسیله با مشکل برخورد کردهاید اصلا نگران نباشید. ما در این مطلب شما را با انواع پمپ هوای آکواریوم و نکات مهمی که موقع خرید پمپ هوای آکواریوم باید به آن توجه داشته باشید، آشنا می کنیم.
پمپ هوایآکواریوم چیست؟
در واقع نوعی موتور الکتریکی است که وظیفه دارد، هوای اطراف را دریافت و به وسیله شیلنگ مخصوص وارد آب آکواریوم کند، این دستگاه علاوه بر تامین اکسیژن لازم برای تنفس آبزیان زیبایی ویژهای هم به آکواریوم شما می بخشد به گونهای که حبابهای ایجاد شده در آن شباهت زیادی به حبابهای طبیعی کف دریاها و اقیانوسها دارد.
اجزای تشکیل دهنده پمپ هوای آکواریوم:
پمپ هوا از یک سیم پیچ ساخته شده که وظیفه اصلی آن ایجاد میدان مغناطیسی یا حالت آهنربایی است. کنار این سیم پیچ یک یا دو عدد ورقه آهنی در فاصله مشخص وجود دارد، که به انتهای ورقهها یک عدد لاستیک دایرهای متصل است. با ایجاد میدان مغناطیسی ورقههای آهنی شروع به لرزش می کنند، به دلیل اینکه لاستیک ها روی آن قرار دارند، پایین بالا شده و مقداری هوا تولید می کنند.
انواع پمپ هوای آکواریوم:
- پمپ هوای بیرونی: این نوع از پمپ در قسمت بیرونی آکواریوم قرار می گیرد، هوای تولید شده به وسیله این پمپ با شیلنگ پلاستیکی مخصوص به درون آکواریوم فرستاده می شود، به دلیل داغ شدن موتور این دستگاه باید در طول روز چند دقیقه آن را خاموش کنید تا مقداری سرد شود.
- پمپ هوا و تصفیه آب: این مدل در کشور ایران بیشتر به دستگاه تصفیه کننده آب آکواریوم مشهور است. شامل یک یا چند فیلتر می باشد که داخل آب آکواریوم قرار می گیرد. یک شیلنگ برای وارد کردن هوا از بیرون آکواریوم به داخل به این دستگاه متصل می شود. متاسفانه این مدل صدای زیادی دارد و ممکن است موقع استراحت باعث به هم خوردن آرامش شما شود.
- پمپ هوای کف آکواریوم: این نوع پمپ شبیه به یک پمپ آب عمل می کند، در قسمت کف آکواریوم نصب می شود، نوعی تلاطم یا حرکت در آب ایجاد می کند که این حرکت آب باعث می شود مقداری از اکسیژن هوای سطح آکواریوم وارد آب شود، این پمپ دقیقا شبیه ساز اکسیژن گرفتن طبیعی رودخانه عمل می کند و از لجن گرفتن داخل آکواریوم هم جلوگیری می کند زیرا آب مدام جریان دارد.
- پمپ هوای آکواریوم صنعتی: خیلی از افراد آبزیان را برای علاقه شخصی پروش نمی دهند، بلکه شغل آن ها پرورش و تکثیر آبزیان است برخی دیگر نیز فروشنده آبزیان می باشند، تمام این افراد معمولا تعداد زیادی آکواریوم نگهداری می کنند، اگر بخواهند برای هر آکواریوم یک پمپ هوا خریداری کنند و آن را مدیریت کنند عملا غیر ممکن است. این افراد معمولا از پمپ هوای مرکزی استفاده می کنند، یعنی با یک پمپ هوای صنعتی اکسیژن کل آکواریوم ها را تامین می کنند.
چه موقع آکواریوم نیاز به پمپ هوا ندارد؟
در واقع برای پرورش و نگهداری تمام آبزیان در داخل آکواریوم شما به پمپ هوا نیاز دارید، زیرا آبزیان نیز مانند انسان ها برای زنده ماندن نیاز به اکسیژن و نفس کشیدن دارند، اما در یک سری شرایط خاص آکواریوم شما می تواند بدون پمپ هوا باشد. شما می توانید مقدار زیادی گیاه طبیعی داخل آکواریوم خود بکارید، این گیاهان با انجام عملیات فتوسنتز اکسیژن لازم جهت زندگی آبزیان را تولید می کنند. در واقع می توان گیاهان آکواریومی را نوعی پمپ هوای طبیعی دانست.
برای حباب سازی علاوه بر پمپ هوای آکواریوم به چه وسایلی نیاز داریم:
برای تولید هوا به وسیله پمپ شما نیاز به مقداری شنگ هوا برای هدایت اکسیژن به داخل آکواریوم، یک پیچ تنظیم هوا که به وسیله آن می توانید مانند یک شیر آب میزان اکسیژن را تنظیم نمایید و در آخر هم نیاز به یک سنگ هوا دارید که شلنگ را به آن وصل کنید و اکسیژن خارج شده به صورت تعداد زیادی حباب سوزنی از آن خارج شود.
آموزش بی صدا کردن پمپ هوای آکواریوم:
برای این کار شما نیاز به مقداری لوله پولیکا، چسب پولیکا، درپوش، دریچه بازدید و مقداری ابری دارید. ابتدا به اندازه پمپ هوا طول و قطر لوله پولیکا را مشخص و خریداری کنید. سپس انتهای لوله را درپوش زده و ببندید، مرحله بعدی دریچه بازدید رو به طرف دیگه لوله چسب بزنید. در قسمت کناری لوله یه سوراخ کوچک به اندازه سیم برق پمپ هوا و در قسمت بالایی یعنی دریچه بازدید دو عدد سوراخ به اندازه عبور دو شیلنگ ایجاد کنید. پمپ هوا را داخل ابری بپیچید و درون لوله قرار بدید، دریچه بازدید را بسته و شینگها رااز سوراخ ها خارج کنید. در انتها با یک عدد تبدیل شیلنگ ها را یکی نمایید و از پمپ هوای بدون صدای آکواریوم لذت ببرید.
بهترین ارتفاع برای نصب پمپ هوای آکواریوم:
همیشه پمپ هوا باید بلندتر از سطح آب آکواریوم نصب شود، زیرا با خاموش کردن پمپ هوا یا قطع ناگهانی برق آب آکواریوم از طریق شیلنگ هوا برگشت خورده و وارد پمپ شما می شود. پس همیشه پمپ هوا را چند سانتی متر بالاتر از سطح آب آکواریوم نصب نمایید.
نکات مهمی که هنگام خرید پمپ هوای آکواریوم باید به آن توجه کنید:
- قیمت پمپ: قیمت نقش مهمی در انتخاب شما ایفا می کند، قبل از هر کاری مشخص کنید برای خرید پمپ هوا چه میزان قرار است بپردازید. زمانی که مقدار بودجه مشخص شود، خود به خود خیلی از مدلها از دایره انتخاب شما حذف می شود و انتخاب برای شما راحت خواهد شد.
- نوع پمپ: همان طور که در قسمت بالا توضیح داده شد، پمپ هوای آکواریوم انواع مختلفی دارد، از پمپ های بیرون آکواریوم گرفته تا داخل آب و پمپ های چرخ آب که علاوه بر تامین اکسیژن وظیفه تصفیه آب را نیز برعهده دارند که تک تک مدل ها به صورت کامل توضیح داده شد. شما می توانید با مطالعه این بخش بهترین پمپ هوای آکواریوم را برای خود خریداری کنید.
- تعداد خروجی: برخی پمپ ها فقط دارای یک خروجی هوا هستند و از آن تنها برای یک آکواریوم می توان استفاده کرد. اما برخی مدلها دارای دو یا چند خروجی هوا هستند، در نتیجه از آن ها می توان برای چند آکواریوم استفاده نمود. هر چه تعداد خروجی هوای پمپی بیشتر باشد قدرت هوادهی آن بالاتر است.
- حجم آکواریوم: با توجه به اندازه آکواریوم و میزان حجم آب آن قدرت پمپ آن را انتخاب کنید، بنابراین اگر شما از یک آکواریوم خیلی بزرگ استفاده می کنید که حجم زیادی از آب را در خود جای می دهد. باید به سراغ پمپ هوای آکواریوم قوی بروید. زیرا یک پمپ هوای ضعیف نمی تواند، میزان اکسیژن لازم جهت تنفس آبزیان را تامین نماید.
- دبی پمپ: دبی همان میزان عبور سیال درون لوله است، آکواریوم هم به دلیل اینکه فضایی بسته مانند لوله دارد برای جلوگیری از ایجاد لجن نیاز به یک دبی برای جریان داخلی دارد. با یک مثال ساده این موضوع را برای شما بیشتر توضیح می دهم. فرض کنید حجم آکواریوم شما ۲۰ لیتر است. برای این آکواریوم شما باید به سراغ پمپی بروید که دارای ۶۰ دبی باشد یعنی سه برابر حجم آکواریوم.
- سیستم تصفیه: اگر حجم آب آکواریوم شما به گونهای است که امکان تعویض ماهانه آن چه از نظر اقتصادی و چه از نظر زمانی وجود ندارد، حتما پمپهایی را خریداری کنید، که فیلتراسیون مناسب برای تصفیه آب را دارند. این پمپ ها علاوه بر گردش آب نقش تصفیه کننده و تامین اکسیژن آب را برعهده دارند.
- گیاهان آکواریومی: اگر قرار است داخل آکواریوم خود تعداد زیادی گیاه طبیعی و زنده داشته باشید، این گیاهان نقش مهمی در تامین اکسیژن آب ایفا می کنند، بنابراین اگر تعداد ماهیهای شما کم باشد. اصلا نیازی به خرید پمپ هوا ندارید، اما در صورتی که تعداد ماهی ها بیشتر باشد حتما باید برای آن ها یک پمپ هوا خریداری کنید.
- نحوه نمایش محصول ها
پمپ هوا آکواریوم هایلا مدل Aco-328
مشخصات
- ابعاد20x11x13 سانتیمتر
- وزن2800 گرم
- طول سیم120 سانتی متر
- پمپ هوا مناسب برای آکواریوم با حجم1000 لیتر
- تعداد خروجی هوا6 عدد
- فرکانس پمپ هوا50.60 هرتز
- هوادهی70 لیتر در دقیقه
- سایر توضیحاتپمپ هوای سیلندری هایلا مدل 328 یکی از بهترین پمپ های مرکزی هوادهی میباشد که جهت هوادهی سالن های پروش ماهی یا استخر ها مورد استفاده قرار میگیرد.