راهنمای خرید 36 نمونه ظرف یکبار مصرف (ارزان) مجلسی درب دار + قیمت روز
ظروف یکبار مصرف و ظروف غذا برای رستوران های فست فود ضروری هستند و همچنین برای زمانی که مشتریان میخواهند باقیمانده غذا را به خانه ببرند مفید هستند. ظرف یکبار مصرف برای مرغ، همبرگر، هات داگ، غذاهای چینی، غذاهای هندی، غذاهای تایلندی، ماهی، چیپس و غیره استفاده میشوند. این نوع ظروف به دلایل مختلف باید محکم و مستحکم باشند. غذا باید درجه حرارت ایمن را حفظ کند، بنابراین خوردن آن در زمان بعدی خوب است، نباید از ظرف یکبار مصرف بیرون بیاید و غذا را از عناصر موجود در محیط که میتواند بر کیفیت آن تأثیر بگذارد دور نگه دارد. داشتن انبار خوبی از انواع مختلف ظروف یکبار مصرف مواد غذایی، شما را قادر میسازد تا انتخاب منوی وسیع تری را نیز ارائه دهید. مطمئن شوید که ظروف غذاخوری مناسب برای غذای آماده خود دارید. در وب سایت کیمیک گزینههای مختلف زیادی برای پاسخگویی به تمام نیازهای شما از تامین کنندگان معتبر وجود دارد و همه آنها دارای قیمت رقابتی هستند.
انتخاب وسایل دور ریختنی یک چالش دشوار است. میلیاردها دستمال و بشقاب که هر ساله وارد محل دفن زباله میشوند به این معنی است که بسیاری از کسب و کارها میخواهند از نظر زیست محیطی تصمیم خرید مناسبی بگیرند. در عین حال، تعداد محصولات یکبار مصرف مورد استفاده در هر روز میتواند آنها را به یک سربار قابل توجه تبدیل کند، به این معنی که قیمت آن حیاتی است. شما همچنین میخواهید ظرف یکبار مصرف شما با ظاهر و احساس کسب و کار شما مطابقت داشته باشد و برای هدف مورد نظر شما مناسب باشد. ایجاد تعادل بین این نیازها میتواند کاری غیرممکن به نظر برسد. این راهنما به شما توضیح میدهد که چه گزینههایی هنگام انتخاب ظرف یکبار مصرف کارد، چنگال و ظروف شیشهای در دسترس هستند. این اطلاعات باید به شما کمک کند تا بهترین ظرف یکبار مصرف را مطابق با نیازهای کسب و کار خود ترکیب کنید.
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید ظرف یکبار مصرف را دارید، اما با توجه به تنوع زیاد محصولات و قیمتها با خرید این ظروف ارزشمند به مشکل برخوردهاید، اصلا نگران نباشید. ما در این مقاله شما را با انواع ظرف یکبار مصرف آشنا کرده و به شما یک سری نکات مهم را که هنگام خرید ظروف یکبار مصرف باید به آنها توجه داشته باشید را به شما آموزش میدهیم.
ظرف یکبار مصرف چیست و چه کاربردی دارد؟
ظروف یکبار مصرف معمولاً در مراکز غذای محلی استفاده میشود. آنها اغلب با پلی پروپیلن (PP)، پلی استایرن منبسط شده (EPS، که معمولا به عنوان پلی فوم شناخته میشود)، پلی استایرن (PS) یا پلی اتیلن ترفتالات (PET) ساخته می شوند. در میان آنها، PP میتواند دمای بین ۱۰۰ درجه سانتیگراد تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد را برای مدت طولانی تحمل کند، در حالی که سه نوع پلاستیک دیگر برای نگهداری مواد غذایی در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتیگراد مناسب نیستند. دپارتمان بهداشت مواد غذایی و محیط زیست در سال ۲۰۰۵ مطالعه مشترکی را با شورای مصرف کننده در مورد ایمنی ظروف یکبار مصرف انجام داد. نتایج نشان داد که ظروف پلاستیکی یکبار مصرف که توسط مؤسسات مواد غذایی محلی، خرده فروشان و تأمین کنندگان جعبه ناهار مدارس ارائه شده است، در صورت استفاده صحیح، بعید است که مشکلات ایمنی مواد غذایی ایجاد کند. این مطالعه توصیه کرد که تجارت مواد غذایی باید الزامات خاص، به عنوان مثال، درجه حرارت و اسیدیته مواد غذایی مورد نظر را شناسایی کند و ظروفی را خریداری کند که چنین شرایطی را برآورده نماید.
انواع ظرف یکبار مصرف به همراه مزایا و معایب:
ظروف یک بار مصرف از مواد مختلفی ساخته میشوند. از پلاستیک و فوم گرفته تا گزینههای سازگار با محیط زیست مانند کاغذ یا باگاس، مطمئناً گزینهای وجود دارد که به بهترین وجه با نیازهای کسب و کار شما مطابقت داشته باشد.
ظروف ساخته شده از فوم:
ظروف ساخته شده از فوم لولایی یک گزینه عالی برای انجام سفارشات و غذاهای باقی مانده است. این ظروف سبک وزن در عین حال به اندازه کافی بادوام هستند تا غذای مشتریان شما را ایمن نگه دارند.
مزایا:
- غذاهای گرم را گرم و غذاهای سرد را سرد نگهداری میکنند.
- مواد سبک وزنی دارند.
- طراحی انباشته شدهای دارند.
- دارای دربهای لولایی و زبانههای به هم پیوسته هستند.
- انواع لمینت برای جلوگیری از نشتی موجود است.
- گزینههای درب سوراخ دار برای برداشتن آسان درب موجود است.
معایب:
- نسبت به سایر گزینهها کمتر سازگار با محیط زیست هستند.
- غیر قابل مایکروویو میباشند.
ظروف ساخته شده از فویل:
ظروف ساخته شده از فویل یک انتخاب محبوب برای رستورانهای ایتالیایی و پیتزا هستند. این ظروف همه کاره گرم کردن باقی مانده غذاها را در فر آسان میکنند و به مشتریان شما راهی میدهند تا مشتریان طعم رستوران شما را با خود به خانه بیاورند.
مزایا:
- قابل استفاده برای پخت و سرو غذا هستند.
- میتوانند مواد غذایی سنگین را اداره کنند.
- مناسب برای غذاهای سرد و گرم میباشند.
- روغن مواد غذایی را دفع میکنند.
معایب:
- نسبت به سایر گزینهها کمتر سازگار با محیط زیست هستند.
- غیر قابل مایکروویو میباشند.
ظروف ساخته شده از کاغذ:
جعبههای کاغذی راهی مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست برای بسته بندی سفارشات یا باقیماندههای غذای شما هستند. این ظروف در تعدادی چاپ موجود میباشند و یک گزینه محبوب برای جعبههای بیرون بری چینی هستند.
مزایا:
- طراحی تاشو فضای ذخیره سازی کمتری را نسبت به سایر گزینهها اشغال میکند.
- گرما را حفظ میکنند.
- مقاوم در برابر چربی هستند.
- جایگزین سازگار با محیط زیست برای فوم یا پلاستیک میباشند.
- گزینههای مقاوم در برابر لامپ گرما و ایمن در مایکروویو موجود است.
- گزینههای بازیافتی پس از مصرف در دسترس است.
معایب:
- همانطور که در محصولات جایگزین دیده می شود، محفظهها در دسترس نیستند.
- هنگام استفاده با غذای سنگین ممکن است خم یا تا شوند.
- محصولات بدون پوشش ممکن است چربی و سایر بقایای مواد غذایی را جذب کنند.
ظروف ساخته شده از پلاستیک:
برای طراحی محکم و تطبیق پذیری، پلاستیک یکی از بهترین گزینههای مواد برای ظروف یکبار مصرف هستند. این ظروف بادوام تضمین میکنند که سفارشهای تحویلی به شما بدون نشتی یا از دست دادن حرارت به درب مشتری میرسند.
مزایا:
- مقاوم در برابر برش، نشت و ترک میباشند.
- غیر جاذب میباشند.
- گزینههای ایمن در مایکروویو و فریزر موجود هستند.
- از مواد محکم ساخته شدهاند.
- گزینههای شفاف برای نمایش غذا عالی هستند.
- گزینههای قابل بازیافت برای مشاغل سازگار با محیط زیست عالی هستند.
معایب:
- نسبت به سایر گزینهها کمتر با محیط زیست سازگاری دارند.
- گرانتر از محصولات جایگزین هستند.
ظروف ساخته شده از نیشکر یا باگاس:
باگاس محصول جانبی است که پس از فشار دادن نیشکر برای استخراج آب آن باقی میماند. این ماده الیافی و خمیری برای ایجاد ظروف بادوام استفاده میشود که برای مشتریان آگاه از محیط زیست جذاب است.
مزایا:
- برای مشاغل دوستدار محیط زیست عالی هستند.
- درب لولایی به طور ایمن غذا را نگه میدارند.
- کمپوست پذیر و زیست تخریب پذیر میباشند.
- قابل استفاده در مایکروویو و فریزر هستند.
- گرما را حفظ میکنند.
معایب:
- باید در یک مرکز کمپوست تجاری کمپوست شوند.
- گران تر از محصولات جایگزین هستند.
- محصولات بدون پوشش ممکن است چربی و سایر مواد غذایی را جذب کنند.
نکات مهمی که هنگام خرید ظرف یکبار مصصرف باید در نظر بگیرید:
ظرف شما از چه مادهای ساخته شده است؟
ظروف یکبار مصرف مواد غذایی معمولاً از رزینهای پلاستیکی مخلوط شده با برخی مواد افزودنی ساخته میشوند. افزودنیها مواد شیمیایی هستند که میتوانند عملکرد پلاستیک را با انعطاف پذیری بیشتر یا ظاهر فیزیکی آن بهبود بخشند.
مدرس ارشد و متخصص ارشد دانشکده علوم کاربردی پلیتکنیک نانیانگ افزود: «برخی از این افزودنیها در صورتی اضافه میشوند که جعبه یکبار مصرف برای نگهداری مواد غذایی با دمای بالا طراحی شده باشد».
در مورد ماده اصلی ظروف، کد شناسایی رزین در پایین برخی از ظروف در وسط نشان بازیافت به شما امکان میدهد بدانید که چه نوع پلاستیکی است. در اینجا معنی اعداد آمده است:
- کد یک: پلی اتیلن ترفتالات (PET)
- کد دو: پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)
- کد سه: پلی وینیل کلراید (PVC)
- کد چهار: پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE)
- کد پنج: پلی پروپیلن (PP)
- کد شش: پلی استایرن (PS)
- کد هفت: پلی کربنات (PC) و سایر پلاستیکها
کدام نوع پلاستیک ایمنتر است؟
بستگی به این دارد که ظرف برای چه چیزی استفاده شود، مانند غذای داغ یا غذایی که باید در مایکروویو قرار گیرد. مصرف کنندگان باید پلاستیک مناسب را برای استفاده مورد نظر خود را انتخاب کنند و این در مورد ظروف قابل استفاده مجدد نیز صدق میکند.
او گفت: «اگر ظرف شما قرار است به طور مداوم گرم شود، ممکن است بخواهید به یک ظرف پلاستیکی مقاوم در برابر حرارت و قابل استفاده مجدد نگاه کنید. به عنوان مثال، پلی پروپیلن (کد پنج) به دلیل مقاومت در برابر حرارت، مناسب ترین ماده برای مایکروویو است.
همچنین ظروفی برای قرار دادن در یخچال و فریزر طراحی شدهاند، مانند پلی اتیلن با چگالی بالا (کد دو).
در مقابل، برخی از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف، اگر در فریزر قرار بگیرند، به احتمال زیاد ترک خواهند خورد، زیرا برای کارکرد در دمای شدید طراحی نشدهاند.
آیا استفاده از ظروف یکبار مصرف برای آش و سوپ داغ بی خطر است؟
اگر سوپ داغ را در ظرفی بریزید که برای چنین دمای بالایی ساخته نشده باشد، پلاستیک بلافاصله تغییر شکل میدهد.
ظروفی که برای مایکروویو ایمن هستند دارای برچسب میباشند، اما ممکن است ابتدا دستورالعملهایی برای برداشتن پوشش نیز داشته باشند.
آیا میتوان از ظروف یکبار مصرف میتوان مجدد استفاده کرد؟
آنها برای یک بار استفاده توصیه میشوند. آژانس غذای سنگاپور (SFA) در وب سایت خود میگوید: آنها برای هدف فوری خود ایمن هستند، اما نه فراتر از آنچه برای آن طراحی شدهاند.
اگر باید از پلاستیکهای یکبار مصرف مجدد استفاده کنید، رویکرد “مثل به مانند” مهم است. این به این معنی است که یک ظرف آب بطری شده را به جای مثلاً قهوه با آب پر کنید.
او همچنین به دوستان و همکارانش یادآوری میکند که مراقب نشانههایی باشند که نشان میدهد باید استفاده از ظرف را متوقف کنند.
تغییر رنگ در یک منطقه خاص میتواند به معنای گرم شدن بیش از حد آن باشد. پس از استفاده مکرر، بافت ظرف غذای آماده میتواند تغییر کند و سفت یا نرم تر شود.اینها نشانههایی هستند که نشان میدهند از محدودیتهای فرمولاسیون پلاستیک فراتر رفته است.
اگر همه این علائم را نادیده بگیرید و به استفاده از ظرف پلاستیکی ادامه دهید، خطر تجمع بیشتر از این مواد شیمیایی را نسبت به آنچه که معمولاً در معرض آن قرار دارید را متحمل خواهید شد.
او افزود، در حالی که دوستداری محیط زیست مهم است، استفاده نامناسب از ظروف یکبار مصرف فایدهای ندارد.
به جای خطر نفوذ مواد شیمیایی از این ظروف به غذا یا نوشیدنی، ظروف قابل استفاده مجدد را با حداقل کد شناسایی پلاستیکی و برچسب ایمنی مواد غذایی در نظر بگیرید.
اگر ظروف قابل استفاده مجدد و یکبار مصرف هر دو پلی پروپیلن باشند چه اتفاقی میافتد؟
اگرچه برچسبها همان کد را نشان میدهند، اما فرمولبندیهای پلاستیکی میتوانند بسیار متفاوت باشند، زیرا ظروف قابل استفاده مجدد برای مقاومت در برابر تمیز کردن فیزیکی خاص طراحی شدهاند.
تولیدکننده میتوانست مقداری مقاومت اسیدی و مقداری مقاومت در برابر روغن را نیز اضافه کند. برای ظروف یک بار مصرف، سازنده … ممکن است بسیاری از این عملکردهای اضافی را اضافه نکند.
مقررات مربوط به ظروف مواد غذایی چیست؟
همه اقلام تماس با غذا، از جمله بطریهای آب و ظروف غذا، که در کشور وارد، فروخته یا استفاده میشوند، باید با قانون فروش مواد غذایی مطابقت داشته باشند.
به عنوان مثال، ظروف غذا قابلیت انتقال سرب، آنتیموان، آرسنیک، کادمیوم یا هر ماده سمی دیگر به مواد غذایی ذخیره شده، آماده یا پخته شده در آن مجاز نیستند.
SFA برای ظروف غذا تائیدیه قبل از عرضه به بازار نمیدهد.
آیا هنگام نوشیدن آب از بطری یکبار مصرف باید نگران بلع میکروپلاستیک باشیم؟
دوز و سطح قرار گرفتن در معرض مهم است. زمانی که دانشمندان مطالعات سم شناسی را انجام میدهند، معمولاً در یک سطح فوق العاده آزمایش میکنند تا بدترین اتفاقی که ممکن است رخ دهد را ببینند.
از یک قرار گرفتن در معرض معمول روزانه تا سطح شدید، ما اغلب اختلاف حدود صد تا … یک میلیون برابر غلظت داریم.
تجمع برخی از ترکیبات به عنوان مثال، در دوزهای آزمایشی بسیار شدید از فلزات کمیاب که ممکن است در پلاستیکها یافت شود، میتواند منجر به سمیتهای عمده شود و بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر بگذارد.