راهنمای خرید 27 مدل ساطور گوشت و بناب آشپزخانه + قیمت روز + خرید اینترنتی
یکی از وسایل مهم و ضروری که در هر آشپزخانهای به آن نیاز دارید، ساطور میباشد. از این وسیله برای ساطوری و قطعه کردن گوشت استفاده میشود. البته با این وسیله به راحتی میتوان استخوان حیوانات مختلف را هم شکست. چاقو یک وسیله تیز و برنده برای قطعه کردن گوشت است، البته تا زمانی که درون گوشت شما استخوان یا غضروف وجود نداشته باشد. زمانی که به استخوان برخورد کنید دیگر یک چاقوی معمولی جوابگوی کار شما نخواهد بود و نیاز به یک ساطور دارید. این وسیله از چاقو مقداری سنگینتر بوده و پهنای بیشتری دارد به طوری که با ضربه زدن به قسمتهای محکمی مثل استخوان لبههای تیز آن خراب نمیشود. اگر شما هم همیشه با قطعه کردن گوشتهای استخواندار مشکل دارید، پیشنهاد میکنم حتما برای خود یک ساطور خریداری کنید.
ساطور یک وسیله جدید نیست و از گذشته هم وجود داشته اما به دلیل کاربرد زیادی که در آشپزخانه دارد، همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. شما هر اندازه که دوست دارید میتوانید به گوشت استخواندار ضربه وارد کنید، زیرا این وسیله مقاومتر از چیزی است که فکرش را میکنید. ساطور انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها به منظور انجام کار خاصی مورد استفاده قرار میگیرد، شما قبل از خرید این وسیله باید اطلاعات کاملی در مورد خرید آن داشته باشید، تا بتوانید خرید موفقی داشته و بعد از خرید پشیمان نشوید. در واقع درک درست در مورد خرید یک محصول خاص کمک بزرگی به شما خواهد کرد.
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که قصد خرید ساطور را دارید، اما با توجه به تنوع زیاد مدلها و قیمتها با خرید این لوازم خانگی به مشکل برخوردهاید، اصلا نگران نباشید. ما در این مطلب شما را با انواع ساطور آشپزخانه آشنا کرده و به شما یک سری نکات مهم را که هنگام خرید ساطور باید به آنها توجه داشته باشید را آموزش میدهیم.
منظور از ساطورچیست و چه کاربردی دارد؟
این وسیله یک چاقوی خیلی بزرگ است که از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به یک تبر کوچک دارد. این وسیله با داشتن تیغه چهار گوش بیشتر به منظور برش دادن استخوان استفاده میشود. البته با این وسیله به راحتی میتوان گوشت را ساطوری یا قطعه نمود. نوعی چاقوی سرآشپز چینی در بازار موجود است که برخی به اشتباه به آن ساطورچینی میگویند در صورتی که یک وسیله متفاوت است. شاید از نظر ظاهری شبیه به این وسیله باشد، اما خیلی نازکتر و تیزتر از این وسیله میباشو و به منظور بریدن گوشت بدون استخوان استفاده میشود.
انواعساطور از نظر نوع استفاده:
- ساطور آشپزخانه: کوچکترین نمونه این وسیله که بیشتر در آشپزخانه منازل استفاده میشود. توجه داشته باشید به علت اینکه استفاده از آن همیشگی نیست و ممکن است بعضی مواقع از آن استفاده شود، نیازی به خریداری کردن یک جنس خیلی گران نیست و یک جنس معمولی هم کار شما را انجام میدهد. این وسیله برای تکه کردن گوشت و شکستن استخوان در منزل مورد استفاده قرار میگیرد.
- ساطور قصابی: این نمونه از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به نمونه آشپزخانه دارد، تنها تفاوت اصلی آنها در اندازه است. مدلهای قصابی از نظر اندازه اندکی بزرگتر هستند. اگر قصد خرید این مدل را دارید، پیشنهاد میکنم حتما بهترین جنس آن را خریداری کنید، زیرا بعد از چاقو قصابی مهمترین وسیله کار شما به حساب میآید. علت بزرگ بودن اندازه این مدل قدرت بیشتر برای شکستن استخوانهای بزرگتر مثل استخوان گوساله است.
انواع ساطور آشپزخانه:
- ساطور دسته چوبی: این نمونه جزو پرفروشترین مدلهای این وسیله محسوب میشود، زیرا دسته چوبی آن را خوش دست میکند. اگر ضربه خیلی سنگینی به استخوان وارد کنید، دست شما کمتر احساس ناراحتی میکند زیرا بیشتر ضربه را چوب دسته خنثی خواهد کرد. گوشت همیشه مقداری چربی دارد و دست شما را چرب کرده و باعث میشود دسته آن طول عمر بیشتری پیدا کند.
- ساطور دسته فلزی: شاید اگر بخواهیم یک نمونه جدید را به شما معرفی کنیم بدون شک همین مدل باشد. این نمونه به عنوان محکمترین نوع این محصول شناخته میشود، زیرا دسته آن هرگز شکسته نخواهد شد. جنس دسته آنها معمولا از فلز خود محصول است پس میتوان نتیجه گرفت که خیلی مقاوم هستند. تنها ایرادی که به این مدل وارد میشود، این است که هنگام ضربه زدن به استخوان کف دست شما مقداری احساس ناراحتی میکند، زیرا ضربه ناشی از دسته خنثی نمیشود.
- ساطور دسته پلاستیکی: اگر به دنبال یک نمونه ارزان و کاربردی هستید، بدون شک همین مدل است. به علت داشتن دسته پلاستیکی قیمت آنها اندکی از مدلهای قبلی ارزانتر میباشد. شما نباید انتظار مقاومت خیلی زیاد از دسته این نمونه را داشته باشید. بعد از چند بار استفاده و وارد کردن ضربههای محکم دسته آن ترک برداشته و کارایی خود را از دست میدهد. البته این پایان کار نیست زیرا دسته آماده در بازار وجود دارد و شما میتوانید دسته آن را به راحتی تعویض کرده و از آن استفاده کنید.
- ساطور هلالی: این نمونه از نظر شکل ظاهری با نمونههای قبلی کاملا متفاوت هستند. همان طور که از نام این مدل پیدا است از نظر ظاهری شباهت زیادی به هلال ماه دارند به همین علت به هلالی معروف شدهاند. در انتهای هر قسمت یک دسته وجود دارد که باعث کارایی راحتتر محصول میشود. برخلاف نمونههای قبلی خیلی کمتر برای گوشت و استخوان استفاده میشوند. از این مدل بیشتر برای خرد کردن میوه و سبزیجات استفاده میشود.
بهترین مارک ساطور موجود در بازار:
شما هیچ وقت شخصی را پیدا نمیکنید که با اطمینان کامل یک برند خاص را به عنوان بهترین مارک این محصول معرفی کند. زیرا برندهای باکیفیت زیادی وجود دارند که در این زمینه فعالیت میکنند. اگر شخصی چنین ادعایی را داشته باشد مطمئن باشید که این شخص تبلیغ یک محصول خاص را انجام میدهد. از انجایی که وب سایت تاپ راهنما یک رسانه علمی و آموزشی است و نه تبلیغاتی در ادامه مطلب لیستی از بهترین برندهای ساطور موجود در بازار را به شما معرفی میکنیم.
- ساطور-وینر
- ساطور-جی فی نی
- ساطور-حیدری زنجان
- ساطور-مادام کوکو
- ساطور-کمپ
- ساطور-فولاد احمد
- ساطور-مصطفی
- ساطور-کینگ گری
- ساطور-باس
- ساطور-کن ریکن
نکات مهم هنگام خرید ساطور آشپزخانه:
- قیمت محصول: اگر کار شما به گونهای است که با این وسیله زیاد سرو کار دارید، پیشنهاد میکنم قید مدلهای خیلی ارزان را بزنید. زیرا کیفیت لازم را ندارند. اما اگر برای آشپزخانه میخواهید و ممکن است مدت زیادی از آن استفاده نکنید، بهتر است یک جنس باکیفیت با قیمت میان رده را خریداری کنید.
- نوع محصول: این وسیله هم مانند سایر لوازم مربوط به خانه و آشپزخانه انواع مختلفی دارد، که تفاوت اصلی بیشتر آنها بیشتر در جنس دسته است. اگر یک نمونه ارزان میخواهید به شما توصیه میکنم دسته پلاستیکی و اگر به دنبال یک یک جنس محکم و گران هستید حتما نمونه دسته چوبی را انتخاب کنید. شاید یک نمونه پر فروش و میان رده که سالهای سال برای شما کار کند، دسته چوبی باشد.
- جنس تیغه: بهترین فلز برای ساخت این وسیله فولاد ضد زنگ میباشد. زیرا مقاومت خیلی بالایی دارد، برخلاف چاقو که جنس استیل ضد زنگ کیفیت بالایی برای ساطور این قضیه صدق نمیکند و تیز بودن خیلی زیاد در الویت قرار ندارد و بیشتر مقاومت فلز است که اهمیت دارد. تیغههای این وسیله باید مقاومت زیادی داشته باشند که در برابر ضربه خم نشوند. فولاد علاوه بر تیز بودن در برابر خم شدن هم مقاومت زیادی دارد.
- وزن محصول: قدرت تخریب استخوان با این وسیله ارتباط مستقیمی با وزن محصول دارد. اگر استخوانهای کوچک را قرار است با آن بشکنید بهتر است به دنبال یک مدل سبک وزن باشید. اما شکستن یک استخوان بزرگ و ضخیم با یک مدل سبک امکان پذیر نیست و به یک مدل سنگین نیاز دارید. البته این نکته را هم فراموش نکنید که کار کردن با یک مدل سنگین کار سادهای نیست زیرا دست را زودتر خسته میکند.
- ضخامت تیغه: اگر به دنبال یک نمونه هستید که سالیان سال از آن استفاده کنید، بهتر است جنسهایی را خریداری کنید که ضخامت بالاتری دارند. زیرا با هر بار تیز شدن مقداری از ضخامت آنها کم میشود. پس همیشه یک نمونه ضخیم طول عمر بیشتری دارد. از طرفی تیغههای نازک مقاومت زیادی در برابر ضربه ندارند و بر اثر ضربه کج میشوند. پس یک نمونه ضخیم از نظر مقاومت هم قویتر میباشد.
- سوراخ آویز کردن: یک نکته مهم که شاید کمتر به آن توجه میشود، داشتن یک سوراخ روی تیغه یا دسته آن است که به وسیله آن میتوانید با یک تکه نخ آن را روی دیوار یا کابینت نگهداری کنید. همواره یکی از مشکلاتی که دارندگان این وسیله با آن رو به رو هستند، نگهداری این وسیله میباشد. باید آن را در جایی نگهداری کنید که همیشه در دسترس باشد و برای استفاده از آن زمان زیادی را صرف پیدا کردن آن نکنید.
روش نگهداری از ساطور:
- همیشه با توجه به اندازه ساطور به استخوان ضربه بزنید، اگر اندازه استخوان شما بزرگ است باید با یک نمونه بزرگ و سنگین به آن ضربه بزنید، زیرا ضربه زدن با نمونه سبک به استخوان بزرگ باعث خراب شدن آن میشود.
- همیشه بعد از استفاده از این وسیله آن را به خوبی شستشو داده و با یک پارچه تمیز به خوبی خشک کنید، نمونههای آهنی دچار زنگ زدگی شده و نمونههای استیل هم لکه آب میزنند که به راحتی قابل پاک کردن نمیباشد.
- برای تیز کردن این وسیله از تیزکن مخصوص آن استفاده کنید، زیرا استفاده از سنگ فرز اگر چه آن را به خوبی تیز میکند، باعث گرفته شدن آب فلز شده و مقاومت آن را کاهش میدهد.
- اگر دسته آن چوبی است، نباید آن را شستشو دهید زیرا باعث آسیب دیدن دسته آن میشود. چربی گوشت طول عمر دسته چوبی را زیاد میکند، پس هیچ وقت نگران چرب بودن آن نباشید برای تمیز کردن آن را با یک پارچه خشک تمیز کنید.
- نحوه نمایش محصول ها